Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hol keressek kávéházat? képes leírás - Kávé házak.tlap.hu
részletek »

Hol keressek kávéházat? - Kávé házak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kavehazak.tlap.hu » Hol keressek kávéházat?
Keresés
Találatok száma - 4 db
A budapesti kávéházak listája 1912-ből

A budapesti kávéházak listája 1912-ből

Az alább olvasható lista csupán az egyik támpont Budapest kávéház-történetének majdani teljesebb megírásához. E történet alapvetéséül legalább lexikográfiai szinten fel kell tárni a város összes kávéházának főbb adatait: a kávéház nevét (a névmódulásokat), létrejöttének idejét, alapítójának nevét, a tulajdonos- vagy/és a bérlőváltozásokat, a fontosabb átépítéseket, a spontán megszűnés vagy az államosítás útján való fölszámolás idejét, s alkalom és fontosság szerint egyéb adatokat is. (A jelentősebb kávéházak emellett önálló történet megírására tarthatnak igényt. E munkát kívánták útnak indítani a már itt olvasható kávéházi esettanulmányok.) Listánk a fővárosi kávéházi konjunktúra egyik csúcsévéből való: 322 kávéházat tartalmaz. Ami a tételszerű felsorolást illeti, ez az eddig ismert leggazdagabb névsor, jóllehet nem éri el a közkeletűvé vált félezres számot. Ennek több oka is lehet.

Étterem kereső

Étterem kereső

Étterem kereső és ajánló oldal budapesti és vidéki éttermek képei és adatai.

Étterem mester

Étterem mester

A legjobb kávézók egy helyen! Használja az Étterem Mester keresőjét és találja meg a legmegfelelőbb kávézót! Mit kínál Önnek az Étterem Mester? Online hirdetési felületet kínálunk Önnek, hogy vendéglátóhelye még sokkal ismertebb legyen és hogy hirdetése ott jelenhessen meg, ahol az a leghatékonyabb. Célzott megjelenési lehetőséget biztosítunk hirdetésének: Hirdetése elsősorban az Ön által meghatározott keresési feltételek találati listáin fog megjelenni, így a hirdetését pont az Ön célközönsége fogja megtekinteni. Optimális költségek: Ön állíthatja be, hogy mely keresési feltétel Önnek mekkora kattintásonkénti összeget ér meg, így lesz hirdetése a legköltséghatékonyabb! Segítőkész ügyfélszolgálat: Ügyfélszolgálatunk e-mailben, illetve telefonon áll rendelkezésére, kérdéseire általában egy munkanapon belül válaszolunk. Ezen felül online hirdetői felületünkre a nap 24 órájában bármikor beléphet, a beállításai azonnal életbe lépnek.

Kávé magazin hírek
Olcsó mérget iszunk naponta?
Olcsó mérget iszunk naponta? Sokunk számára a kávé már nem az, ami volt. Folyamatosan rohanunk, sietünk, így annak is örülünk, ha az automatához eljutva bedobunk egy érmét és máris kész a fekete, amit ugyanolyan gyorsan felhajtunk és már ott sem vagyunk. Az automatákban található instant kávé sokkal több vegyi anyagot tartalmaz, mint az őrölt kávébab. A szervezet nincs felkészülve egy ilyen...
Ganodermakávé - egy csészényi wellness!
Ganodermakávé - egy csészényi wellness! A kávé a világon legnagyobb mennyiségben fogyasztott ital a víz után! Nem...
DXN ganoderma kávé tapasztalatok 2.
DXN ganoderma kávé tapasztalatok 2. A DXN ganoderma kávé kiváló tulajdonságai méltán teszik népszerűvé ezt a...
Kávéházak helye

Kávéházak helye

Üljön be egy kávéra! Kávéházak.hu oldalainkon mindent megtudhat arról, hogy mi a kávé és milyen is az igazi kávéház. Otthon a könnyen elkészíthető eszpresszó a sláger, a vendéglátóhelyeken azonban a kávékülönlegességek a legnépszerűbbek - derült ki a McCafé online felméréséből, melyet a Kávé Világnapja alkalmából készített. A megkérdezettek több mint harmada a kimozdulós kávézás rajongója, ők átlagosan 200-350 forintot költenek egy feketére. Döntéseikben 'felnőttek': nem az ár, hanem az ízvilág és a minőség alapján választanak, már az élményt keresik a kávéban, és nem annak serkentő hatását. Ráadásul sokan közülük felelősen gondolkoznak, és nyitottak a fenntartható kávéra.

Tuti menü