Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kávézás története képes leírás - Kávé házak.tlap.hu
részletek »

A kávézás története - Kávé házak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kavehazak.tlap.hu » A kávézás története
Keresés
Találatok száma - 4 db
A kávézás története

A kávézás története

A legendák szerint 1400 körül egy etióp (egyesek szerint jemeni) pásztor fedezte fel juhai legeltetése közben. Észrevette, hogy állatai egy bizonyos növényt legelve sokkal élénkebbek lesznek. Erről az élményről beszámolt a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek, hogy növény megpörkölt terméséből élénkítő zamatos italt tudnak készíteni, ami virrasztások és imádságok alatt ébren tartja őket.

Ganoderma a kávéban!

Ganoderma a kávéban!

Ganoterápia - megelőzés, helyreállítás, javulás ! A ganodermagomba nem gyógyszer és nem gyógyít , de sok jó tapasztalat támasztja alá hatékonyságát az egészségre! A honlap oldalain található gombakivonatokkal kapcsolatos összegyűjtött információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresésének szükségességét. A termékek nem helyettesítik a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Irodalmi kávéházak anno

Irodalmi kávéházak anno

Ö rvendetes tény, hogy az utóbbi esztendőkben szembetűnően megnőtt az érdeklődés a kávéházak iránt. Ez persze nem azt jelenti, hogy az emberek tömegesen töltik szabadidejüket az efféle, egyre-másra nyíló intézményekben, hanem azt, hogy mind többen akadnak közöttünk, akik a polgárléttől elválaszthatatlan társas igényeik kielégítésére törekszenek. Ha máshogy nem megy, hát szellemileg, az intellektus segítségével. A kávéház pedig - mint a Társalgás Szentélye - olyan helyként él emlékezetünkben, amelyről úgy tudjuk, elődeink ott még leültek barátaik asztalához, ott még elkortyoltak, és nem felhajtottak egy-egy feketét, ott még beszélgettek egymással. Vagyis olyan helyekként képzeljük el a kávéházakat, ahol valósággal megállt az idő. A kávéházba betért az ember és nem beugrott egy italra. A kávéház a Nyugalom Szigete volt, ahol mindenekelőtt társalogni lehetett, de játszani, olvasni, sőt, akár dolgozni is. Ha a kávéházakra gondolunk, akkor a semmibe révedő tekintetünk előtt valamely harmincas-negyvenes években forgatott magyar játékfilm díszletei jelennek meg, amelyek között kifogástalan modorú fővárosi ügyvédek és vidéki körorvosok bámulnak rezzenéstelen arccal kártyáikba, vagy lángoló tekintetű fiatalemberek készülnek megváltani a világot, miközben a kasszírnővel szemeznek, netán rosszarcú kupeceket látunk, akik egymást kölcsönösen becsapva zenés áldomást isznak éppen... Mindeközben kemény arcvonásaink előbb felengednek, majd mosolyra görbülnek. Sóhajtunk egyet.

Kávé magazin hírek
Olcsó mérget iszunk naponta?
Olcsó mérget iszunk naponta? Sokunk számára a kávé már nem az, ami volt. Folyamatosan rohanunk, sietünk, így annak is örülünk, ha az automatához eljutva bedobunk egy érmét és máris kész a fekete, amit ugyanolyan gyorsan felhajtunk és már ott sem vagyunk. Az automatákban található instant kávé sokkal több vegyi anyagot tartalmaz, mint az őrölt kávébab. A szervezet nincs felkészülve egy ilyen...
Ganodermakávé - egy csészényi wellness!
Ganodermakávé - egy csészényi wellness! A kávé a világon legnagyobb mennyiségben fogyasztott ital a víz után! Nem...
DXN ganoderma kávé tapasztalatok 2.
DXN ganoderma kávé tapasztalatok 2. A DXN ganoderma kávé kiváló tulajdonságai méltán teszik népszerűvé ezt a...
Merillo

Merillo

merillo, Gratzag István, kávé és kávégépek forgalmazása, bérbeadása,Wienna, La San Marco, Gratzag család, Bologna, Ausztria, zsák, kávépörkölés, telt szemek, Paks, Pest, italautomaták, Vending, daráló, kávéörlő, kávé, Rancilio, kávégép, kislány, gyermek, arab kávé, kardomma, pohár, saeco, daráló, vízrekötős klávégépek, kávégépek, itália, olaszország, olasz, olasz cappuccino, bécs, bécsi cappuccino, brasil, brazil, carib, karib, mocca, mokka, catering, étterem, vendéglátóipar, vendéglátás, kávézás, kávézók

Tuti menü